Με αφορμή την επέτειο των  6 χρόνων από την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη  (07/02/2017) , δύο νέοι δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη με την στήριξη της κόρης του  Μαρίας Κηλαηδόνη μας παρουσιάζουν ένα χαριτωμένο τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του συνθέτη, στιχουργού κι ερμηνευτή, με τίτλο «Ο καουμπόης με τ’ άσπρα μαλλιά».
Ο Χρήστος Καλογριδάκης υπογράφει τη μουσική και η Στεργιάνα Τζέγκα τους στίχους, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν αξιόλογοι συνεργάτες (Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος – κλαρινέτο, Γιάννης Δαμιανίδης – πιάνο, ενορχήστρωση, ηχοληψία, μίξη, mastering, Παντελής Τόμης – ντραμς, Αλκυόνη Θηλυκού – ερμηνεία, Κατερίνα Γκουντούλια, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Πέτρος Παπαζήσης, Αποστόλης Αδαμούδης – φωνητικά, κινηματογραφική ομάδα Between the Platforms – βίντεο).

Το αποτέλεσμα είναι ένα αλέγκρο τραγούδι, με στοιχεία country και rock ´n´ roll, σαφώς εμπνευσμένο από τη μουσική παρακαταθήκη του Λουκιανού και με στιχουργικές αναφορές σε αξέχαστα τραγούδια του. Η ομάδα, αναπολώντας, αν και δεν το έζησε ποτέ, το μνημειώδες πάρτυ του ’83 στη Βουλιαγμένη, μας καλεί σε «ένα πάρτυ ακόμα» και σημειώνει πως «θα ήμασταν όλοι φτωχότεροι αν δεν είχαμε μεγαλώσει με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη κι ελπίζουμε αυτό το τραγούδι να τιμά τη μνήμη του.»

Η επίσημη κυκλοφορία θα γίνει σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες την Τρίτη 07/02/2023 από τη δισκογραφική εταιρεία «Μικρός Ήρως».
Διαθέσιμο στις ψηφιακές πλατφόρμες
Ενδεικτικά
O COWBOHS ME TASPRA MALLIA
https://www.deezer.com/album/400929827
https://itunes.apple.com/album/id/1668217304
https://open.spotify.com/album/0nsJQoxmyPO77DLelUHNsM